Zo werken wij

Het Beleidskader Inclusieve Stad biedt ons straks de handvatten voor zowel beleid als praktijk in de komende jaren. In veel gesprekken de afgelopen maanden zijn de leidende principes al verbeterd, aangevuld en concreter gemaakt.

Met behulp van ieders eigen voorbeelden uit de praktijk kijken we hoe we de maatschappelijke effecten en leidende principes voor iedereen toepasbaar en herkenbaar kunnen maken.

Samenvatting digitale bijeenkomst

De deelnemers aan dit digitale gesprek gaan uit van alle inwoners en niet alleen van de inwoners die zorg of ondersteuning nodig hebben. Iedereen kan wat doen voor de inclusieve stad. Het beleidskader gaat dus over iedereen, is er voor de hele stad.

De aanwezigen vulden elkaar mooi aan tijdens de digitale bijeenkomsten. Verschillende gedachten kwamen voorbij:

  • “Wij bepalen niet of iemand met een IQ van 50 en een grote schuld wel of niet gelukkig is."
  • “Kunnen we het ook omkeren? Hoe kan de zorg naar iemand toe in plaats van iemand naar de zorg?”

Of:

  • “Waarom kijken we niet naar wat iemand bij kan dragen in plaats van welke hulp iemand nodig heeft?”

Het thema ‘samen’ – samenwerken, goed overdragen, elkaar weten te vinden, weten waar je moet zijn – kwam veelvuldig langs. Als wens maar ook als punt van zorg. Wie heeft de regie/het overzicht bij het samenwerken? En hoe zorgen we dat samenwerking geen knelpunt wordt?

Meer informatie

Lees hier een uitgebreide samenvatting van de bijeenkomst (.pdf)

In gesprek

Praat hieronder met elkaar over 'Zo werken wij'. Je kunt een nieuw gespreksonderwerp aanmaken met de knop 'onderwerp toevoegen' of op een bestaand onderwerp klikken en daarop reageren. 

  • No results found

    Your search didn't return any results. Check the spelling or try again with a different term.
Cookie settings