Praten over Parkeren

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad de uitgangspunten van het nieuwe parkeerbeleid vastgesteld. Wij zijn nu bezig om samen met inwoners, organisaties en bedrijven invulling te geven aan deze uitgangspunten.

We bespreken bijvoorbeeld waar en wanneer betaald parkeren wordt ingevoerd, wanneer je wel of niet moet betalen voor parkeren en aan welke soorten parkeervergunningen behoefte is.

Jij kan ook meepraten! We zijn benieuwd naar wat jij belangrijk vindt voor parkeren in Amersfoort en in jouw wijk.

Hoe je mee kan doen

Jouw mening is belangrijk! Je kan meedoen door de vragenlijst in te vullen of naar een (online) bijeenkomst te komen.

Optie 1: vul de vragenlijst in

Het duurt ongeveer 15 minuten om de online vragenlijst in te vullen. Invullen kan tot en met 31 juli 2024.

Vul je deze liever op papier in? Vraag een papieren versie op bij Gemeente Amersfoort. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 033. Of haal er één op bij de het stadhuis (Stadhuisplein 1, Amersfoort). Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur.

Optie 2: bezoek een bijeenkomst

Kom praten over het parkeerbeleid van Amersfoort en ga met de gemeente in gesprek over jouw wijk. Er zijn inloopbijeenkomsten en een online bijeenkomst. De online bijeenkomst was op woensdag 3 juli.

Datum Inlooptijd Locatie
woensdag 26 juni tussen 16.00 en 19.00 uur Amerena, De Velduil 2
donderdag 4 juli tussen 19.30 en 21.30 uur De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13
maandag 8 juli tussen 19.30 en 21.30 uur Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21
woensdag 10 juli tussen 16.00 en 19.00 uur Denksportcentrum Amersfoort, Nijverheidsweg-Noord 76C
donderdag 11 juli tussen 19.30 en 21.30 uur ZUID, Van Campenstraat 55

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolg

Met de resultaten van de vragenlijst en de bijeenkomsten schrijven we de 'Uitwerking Parkeerbeleid'. Ook na de zomer blijven we in gesprek met inwoners, organisaties en bedrijven. We houden je op deze pagina hiervan op de hoogte.

We verwachten dat de gemeenteraad in het 1e kwartaal van 2025 een besluit neemt over de Uitwerking Parkeerbeleid. Na de zomer van 2025 kunnen we dan de 1e stap zetten met het uitbreiden van vergunning parkeren en betaald parkeren.

Over het parkeerbeleid

De gemeente werkt aan een gezonder, leefbaarder, verkeersveiliger en klimaatbestendiger Amersfoort. Hiervoor is ruimte nodig: op de weg en in de wijken. Daarom moedigen we inwoners aan om wanneer het kan te lopen, te fietsen of gebruik te maken van deelvervoer of openbaar vervoer in plaats van de auto. Het nieuwe parkeerbeleid draagt hier aan bij.

Benieuwd naar het huidige parkeerbeleid? Bezoek dan de website ParkeerService Amersfoort.

Contact

Heb je een vraag? Misschien beantwoorden we deze al op de pagina met Veelgestelde vragen. Voor andere vragen kan je terecht bij parkeerbeleid@amersfoort.nl.

Cookie settings