Werken moet lonen, en ook als betaald werk niet lukt moet er bestaanszekerheid zijn.

November 06, 2020 286 keer bekeken 0 comments

Ik zag in de omschrijving staan dat het over participatie gaat en over werk . “Meedoen is een belangrijk maatschappelijk doel voor alle inwoners; met extra aandacht voor de kwetsbare groepen. Voor werk is het belangrijk dat mensen rond kunnen komen. En de beste weg uit armoede is werk.”

Er is te weinig geschikt werk om iedereen aan een betaalde baan te helpen. Er zal in onze samenleving altijd een groep zijn die van de uitkering afhankelijk blijft. Zij kunnen wel participeren dat is goed voor hun welzijn en samenleving. Hierdoor kunnen zij ook waarde creeren.

Maar voor de groep die participeert moet er ook bestaanszekerheid zijn. Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat mensen met een bijstandsuitkering maandelijks structureel tekort komen. Voor gezinnen is dit berekent op 150,- tekort/per maand! De tekorten zullen dus steeds verder oplopen.  Dit levert veel stress op en hierdoor wordt het voor mensen ook steeds moeilijker om werk te vinden, omdat daarvoor eerst de basis goed moet zijn.

Werken moet lonen, ook als betaald werk niet lukt moet er bestaanszekerheid zijn.

Comments

Fields with an * are required.

Anti spam check *

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images
 
One moment ...

0  reacties

Cookie settings