Herontwikkeling Soesterweg 342 (Van Rijnsoeverlocatie)

Aan de Soesterweg 342 ligt groenvoorzienings- en hoveniersbedrijf A.A. van Rijnsoever B.V.. Dat heeft aangekondigd te vertrekken van deze locatie. Gemeente Amersfoort en ontwikkelaar Jongerius Invest willen hier straks woningen en werkplekken ontwikkelen. Samen met omwonenden en belanghebbenden verkennen zij de mogelijkheden.

Locatie en plan

De Van Rijnsoeverlocatie ligt tussen de woningen aan de Soesterweg en het gebied van de Wagenwerkplaats. Ook de Wagenwerkplaats wordt de komende jaren herontwikkeld.

Ontwikkelaar Jongerius Invest wil op de locatie Soesterweg 342 ongeveer 60 woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. De plannen bestaan uit appartementen voor sociale en middenhuur en woningen met een tuin tegenover de achtertuinen van de Soesterweg. Ook is er een werkruimte van ongeveer 300 m2 groot opgenomen. De maximale bouwhoogte van de nieuwbouw is 11 meter en 3 bouwlagen. Het parkeren wordt of in de parkeerhub op de wagenwerkplaats of onder de woningen opgelost. De plannen sluiten zoveel mogelijk aan bij het Masterplan Wagenwerkplaats 2019.

Kaderstellende notitie

Op 21 april 2022 en 5 juli 2023 kon de omgeving tijdens 2 bijeenkomsten kennismaken met de voorlopige plannen van Jongerius Invest. Daarna is gewerkt aan het opstellen van de concept kaderstellende notitie en massastudie. De notitie ligt nu ter inzage zodat de omgeving daarop kan reageren.

Jouw mening over de kaders

Wat vind je van de uitgangspunten? Kan jij je erin vinden of heb je nog aanvullingen? Vertel het ons! Reageer online via onderstaande button. Dinsdag 12 december 2023 is de laatste dag dat je kunt reageren.

Ga naar het reactieformulier

Spreekuur op 6 december

Op woensdag 6 december 2023 ben je tussen 16.00 uur en 19.00 uur van harte welkom tijdens ons spreekuur in het Projectenhuis aan de Noordewierweg 127. Ga met de projectmanager van Gemeente Amersfoort en Jongerius Invest in gesprek over de kaderstellende notitie.

We werken in dit spreekuur op afspraak en met tijdssloten van 15 minuten. Wil je gebruikmaken van het spreekuur? Maak dan een afspraak door een e-mail te sturen naar soesterweg342@amersfoort.nl. Je krijgt daarna van ons een bevestiging met het tijdstip waarop je bent ingedeeld.

Hoe verder

Wij maken een overzicht van de ontvangen reacties met een voorstel hoe we hiermee omgaan. Misschien passen we de kaderstellende notitie aan. Daarna laten we de notitie samen met alle reacties door het college van B&W en de gemeenteraad vaststellen. Als de gemeenteraad de kaders vaststelt maken we daarna een concreet uitwerkingsvoorstel. Ook daarop mag je vervolgens reageren.

Naar verwachting behandelt de gemeenteraad de kaderstellende notitie in februari 2024. Bij die vergadering kun je inspreken, daarvoor moet je je aanmelden.

Meer informatie

Meer uitgebreide informatie over het project vind je op onze projectpagina.

Contact

Vragen? Neem contact op met projectmanager Theo van Rijn of met assistent projectmanager Karen van der Ploeg. Stuur daarvoor een e-mail naar soesterweg342@amersfoort.nl of bel telefoonnummer 14 033.

Cookie settings