Veilig verkeer rond het Neptunusplein

Het Neptunusplein is een drukbezocht winkelgebied. Vooral op vrijdag en zaterdag is het een komen en gaan van mensen te voet en in de auto. Deze drukte leidt soms tot opstoppingen, irritaties en een gevoel van onveiligheid.

Daarom hebben wij op 13 en 14 maart 2020 onderzoek laten doen naar de verkeerssituatie en het parkeren rond het Neptunusplein.

Download rapport verkeer- en parkeeronderzoek

Dat onderzoek is slechts een momentopname. Daarom zijn we benieuwd naar jouw ervaringen en tips als bewoner of (regelmatige) bezoeker van het gebied. Deel ze met ons door een of meer van de onderstaande vragen te beantwoorden.

Deel je ervaring over de verkeersveiligheid (klik op de vraag om een reactie te geven)

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Deel je ervaring over de verkeersveiligheid (klik op de vraag om een reactie te geven)","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"204757"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Goed om te weten voordat je de vragen beantwoordt

Tijdens het onderzoek was supermarkt Jumbo nog geopend. Ook zorgen de coronamaatregelen nog niet voor heel veel minder auto’s en mensen op straat dan nu. 

Parkeren

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 is onderzoek gedaan naar de parkeerdruk op verschillende momenten in de omgeving Neptunusplein. De parkeerdruk is het verschil tussen het aantal beschikbare parkeerplaatsen en het aantal automobilisten dat wil parkeren.

Het blijkt dat er in het gebied voldoende vrije parkeerplaatsen zijn voor bezoekers. Op zaterdag is maximaal 87% van de parkeerplaatsen bezet. Alleen worden de parkeerplaatsen dan vaak niet efficiënt gebruikt. Dat leidt tot wachtrijen, foutparkeren op de stoepen, ongewenst verkeersgedrag en irritaties. Tegelijkertijd blijkt dat op het parkeerdek van de Aldi en in de parkeergarage Boegbeeld altijd ruimte vrij is.

Verkeer

Met videocamera’s is op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart onderzoek gedaan naar onveilige situaties op het Neptunusplein en op het kruispunt Van Randwijcklaan-Neptunusplein.

In die twee dagen zijn 14 risicovolle situaties gefilmd. Er zijn geen ongelukken gebeurd. De onveilige situaties ontstaan onder andere door de drukte op het parkeerterrein tegenover supermarkt Aldi. Automobilisten maken daardoor onverwachte manoeuvres of vertonen ongewenst verkeersgedrag. Ook de inrichting van het parkeerterrein met verschillende in- en uitgangen zorgt soms voor conflicten. 

Ook interessant

De gemeente Amersfoort wil het Neptunusplein leuker voor kinderen en groener maken. Bewoners (jong en oud), ondernemers en bezoekers van het Neptunusplein zijn welkom om mee te denken en mee te praten over het inrichtingsplan. Doe je ook mee? Klik hier voor meer informatie.

  • Your searchquery didn't return any results.
Cookie settings