Openbare laadpalen

De gemeente Amersfoort wil schoon vervoer stimuleren, waaronder elektrisch rijden. Elektrisch rijden is schoner, stiller en en draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Steeds meer inwoners van Amersfoort maken de overstap naar een hybride of elektrische auto. De vraag naar openbare laadpalen groeit. We willen graag aan deze vraag voldoen. We hebben voor alle wijken in kaart gebracht waar de komende jaren openbare laadpalen geplaatst kunnen worden. Hiermee willen we naar een dekkend netwerk van openbare laadpalen in Amersfoort. Niet iedereen heeft immers een oprit waar een eigen laadpaal kan staan.

De reactietermijn is gesloten

Van 26 oktober tot 17 november 2020 kon je hier online reageren op de kaart met de mogelijke locaties. Op basis van alle reacties hebben we de kaart verbeterd. We hebben in totaal 496 reacties ontvangen op 122 van de 674 potentiële locaties. De reacties zijn verwerkt en er zijn 18 locaties verplaatst, 20 locaties zijn terug gegaan van 2 van 1 potentiële laadpalen en 9 locaties zijn verwijderd.  Je kunt de nieuwe kaart bekijken op www.amersfoort-in-beeld.nl.

Een laadpaal wordt pas geplaatst als hiervoor een aanvraag wordt gedaan en deze wordt goedgekeurd. Heb je een elektrische auto, maar is er geen laadpaal bij jou in de buurt? Kijk dan hoe je deze kunt aanvragen op de website van de gemeente Amersfoort.

De voorwaarden voor de locatie

Bij het zoeken naar de geschikte plekken voor openbare laadpalen, hebben wij rekening gehouden met een aantal voorwaarden:

  • Of er planten, struiken of bomen staan. De gemeente haalt geen groen weg voor het maken van een laadpaal.
  • Of er een geschikte elektriciteitskabel in de grond ligt.
  • Of er voor voetgangers tenminste 90 cm loopruimte achter de laadpaal over blijft.
  • Een laadpaal komt voor of naast twee openbare parkeerplekken.
  • De laadpaal wordt bij voorkeur geplaatst bij haaksparkeervakken. Dit zijn parkeervakken die dwars, met de korte kant, tegen de weg aan liggen.
  • Een laadpaal mag de vrije doorgang voor hulpdiensten niet hinderen. Een laadpaal wordt daarom niet voor de uitgang van een brandgang geplaatst.
  • Een laadpaal wordt bij voorkeur niet voor voordeuren of ramen van woningen geplaatst.

Lees hier de Beleidsregels

 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen