Het ‘nieuwe’ Neptunusplein

In de buurt van het Neptunusplein wonen veel kinderen. Die verdienen een groene en gezonde omgeving om te spelen. Want kindvriendelijke en groene gebieden hebben een positief effect op de woon- en leefomgeving van iedereen. Daarom is besloten om op en rond het Neptunusplein meer ruimte te geven aan speelvoorzieningen en groen, terwijl de huidige voorzieningen zoveel mogelijk blijven bestaan. Want het Neptunusplein is ook een drukbezocht winkelgebied.

Ideeën en wensen zijn opgehaald en hoe verder?

Van 16 juni tot 5 juli 2020 hebben wij gevraagd naar jouw wensen en ideeën voor het 'nieuwe' Neptunusplein. Er zijn 35 ideeën en wensen gegeven. Wij gaan kijken welke ideeën en wensen we een plek kunnen geven in het eerste ontwerp. Dat ontwerp laten we begin september aan je zien met de vraag wat jij ervan vindt.  Waar nodig passen we daarna het ontwerp aan. 

Voorbeelden van groen op de pleinen en in het winkelgebied

Verhoogde plantvakken met eventueel een zitrand

 

Gevelbeplanting en plantzuilen


 

 

 

Voorbeelden van speelvoorzieningen

 

 

Vragen 

Heb je een vraag? Stel deze in het forum. Het projectteam antwoordt dan zo snel mogelijk.

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"18","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-chat","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"204706"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

Vertel ons over veiligheid en toegankelijkheid 

Waar het kan willen wij ook de veiligheid en toegankelijkheid van de omgeving verder verbeteren. Want het Neptunusplein is ook een drukbezocht winkelgebied. Wat vind jij van de verkeersituatie en het parkeren rondom het Neptunusplein? Laat het ons hier weten.

  • Your searchquery didn't return any results.
Cookie settings